Implantater

Implantater

Om du har mistet en eller flere tenner, kan et implantat være løsningen. Et implantat er en liten titanskrue som festes i kjevebenet der det mangler en tann. Implantatet vil deretter fungerer som feste for en kunstig krone eller annen tannerstatning.

Til forskjell fra bro trenger en ikke slipe ned nabotennene om en velger implantat for å erstatte en eller flere manglende tenner. Det kan også være greit å vite at om du bruker protese, kan implantat være en god erstatning. Eventuelt kan en enkel implantatbehandling gjøre at protesene sitter bedre fast.

Implantatet gir god bitt- og tyggefunksjon, og du tar vare på konstruksjonen gjennom jevnlig tannpuss og god munnhygiene. Dette vil gjøre implantatet til en varig og stabil løsning.

Et implantat krever ferdigutviklet kjevebein og tilstrekkelig beinvev. Derfor lager vi sjelden implantater for dem under 18 år, og det er anbefalt å kutte ut røyking før operasjonen.

Vi bruker de største implantatsystemene, som Astra Dentsply og Straumann.

Pris: fra 24 000 kroner for et implantat med krone. Prisen per implantat blir billigere jo flere som installeres samtidig.